Fitxa sindical núm. 1/2018 Llei de procediment administratiu comú

13-02-2018

L’actuació administrativa de les Entitats locals, com a Administracions Públiques sotmeses al Dret Administratiu, pot ser objecte d’impugnació a través d’una doble via: una primera de caràcter administratiu, y una segona, de caràcter judicial, davant els Jutjats i Tribunals de la jurisdicció Contenciosa - administrativa. Podria definir-se el recurs administratiu com aquell acte pel qual el subjecte legitimat sol•licita de l’Administració la modificació, revocació o revisió de l’acte administratiu que considera lesiu als seus interessos. 
Per donar eines al respecte aquí teniu la fitxa sindical núm. 1/2018 sobre la Llei de procediment administratiu comú.

CCOO convoca VAGA LABORAL 8 DE MARÇ DEL 2018

05-02-2018

Amb aquesta vaga volem aconseguir:
- Increments salarials en tots els convenis. Que      pugin més els salaris més baixos. 
- Plans d’igualtat a totes les empreses per evitar      la bretxa salarial i totes les discriminacions. 
- Feina estable en oposició a l’ús fraudulent de la    contractació a temps parcial, la temporalitat          injustificada i les hores extres no pagades. 
- Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball. 
- Ratificació, per part del Govern, del Conveni          189  de l’OIT, de les treballadores de la llar.
- Elaboració d’una llei d’igualtat salarial. 
- Augment del poder adquisitiu de les pensions. 
- Pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació i criança. 
- Protocols contra l’assetjament i la violència de gènere a la feina.

Fitxa sindical núm. 3 Canvi contingencies i mutues

05-02-2018

Una de les problemàtiques més persistents en els centres de treball que com a sindicat ens enfrontem, és tot allò que inclou els accidents de treball. 
En aquesta fitxa no tractarem les malalties professionals, malgrat que diverses qüestions o processos que l'envolten son exactament iguals que els accidents de treball. 
Fent una mena d'itinerari d'esdeveniments, on el punt de partida és el moment en que succeeix l'accident de treball i la seva finalització el possible recurs judicial davant una sentència que no reconeix l'accident com a laboral.
És un intent de contemplar i analitzar tots aquells incidents que ens podem trobar per tal d'assessorar i actuar correctament.

ACORD ADHESIÓ ACORD MARC AJUNTAMENT D'OLIANA

Resultado de imagen de ajuntament de oliana
02-02-2018

Darrere adhesió a l'Acord Marc de condicions para los empleats/des Públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 Habitants. L'Ajuntament d'Oliana de la província de Lleida que va aprovar l'adhesió el 29 de novembre del 2017 i la seva publicació en el Butlletí de la província de Lleida és del 2 de gener de 2018.

Principi d'acord sobre els oficials d'oficis d'esports Ajuntament de Badalona

02-02-2018

El passat 30 de gener, CCOO a l'Ajuntament de Badalona vam convocar una aturada parcial dels treballadors i les treballadores d'oficials d'oficis d'esports per al dilluns 5 de febrer. La convocatòria es plantejava com a protesta per la insostenible situació d'aquest col·lectiu que, pels efectes de 10 anys de retallades, ha vist reduïda notablement la quantitat d'efectius i ha hagut de patir una sistemàtica vulneració dels seus drets laborals, així com un perjudici comparatiu amb la resta de la plantilla. 

Fruit d'aquesta convocatòria i gràcies a la pressió sostinguda per CCOO, l'Ajuntament de Badalona ha fet arribar una proposta de compromisos per a pal·liar de manera urgent la crítica situació d'aquest col·lectiu. Gràcies a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), al qual CCOO va elevar les reivindicacions del col·lectiu, ha estat possible arribar a un acord que valorem molt positivament.

Assemblea de delegades i delegats CCOO de Catalunya: "A l'ofensiva!"

29-01-2018

El dimecres 7 de febrer del 2018 et convidem a participar en una assemblea de delegades i delegats de CCOO de Catalunya amb el lema "A l'ofensiva!". L'acte tindrà lloc al pavelló poliesportiu Marina-Besòs, a partir de les 10.00 hores i comptarà amb les intervencions de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Unai Sordo, secretari general de CCOO d'Espanya.

REUNIÓ COMISSIÓ NEGOCIADORA DE L'ACORD COMÚ ADMINISTRACIÓ LOCAL CATALUNYA

29-01-2018

El 22 de gener de 2018 van reunir els membres de la Comissió Negociadora de l'Acord comú de condicions de treball dels empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants i van arribar a l'acord de prorrogar el mateix fins al 31 de Desembre de 2019, així mateix es va acordar el còmput d'hores per a l'exercici 2018, que serà de 1642 hores anuals a descomptar d'aquest còmput el 24 i 31 de desembre.
Acords sobre OPO, modificació de la RLLT i calendaris laborals 2018 amb l'Ajuntament de Viladecans

09-01-2018

Al dia 11 de desembre de 2017 es va arribar amb l'Ajuntament de Viladecans als següents acords: 
 • OFERTA D'OCUPACIÓ PER AL 2017. 
 • PROMOCIONS INTERNES. 
 • MODIFICACIÓ DEL FONS SOCIAL (estava pendent de signar). 
 • VALORACIÓ EXPERIÈNCIA EN LA FASE DE CONCURS. 
 • SALARIS D'ENTRADA. 
 • CALENDARIS LABORALS DE TOTS ELS COL·LECTIUS. 
 • APROVACIÓ MODIFICACIÓ RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL. 
 • MODIFICACIÓ DE LES ACTUALS TAULES SALARIALS. 
Un dels elements importants a destacar d'aquest acord és l'abordatge del complement de productivitat actual, que era part del salari, i més concretament del complement específic, de manera que gran part de la quantitat del complement de productivitat passa a formar part del complement específic. 

El comitè de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts signa el Pla d’Ordenació de recursos humans

09-01-2018

Després d'un intens procés de negociació hem signat l'acord per al desenvolupament del Pla d'Ordenació de recursos humans a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. 
Aquest Pla, en el període 2018/2019, preveu la regularització i la consolidació de la majoria de llocs de treball en situació de precarietat laboral (personal temporal i interí, indefinit no fix) així com posteriorment l'inici d'un procés de funcionarització de la plantilla municipal. 
CCOO manifestem la nostra satisfacció per la signatura d'aquest acord, i felicitem a la nostra secció sindical de l'Ajuntament per la intensa tasca realitzada per aconseguir-ho.


El Comitè Empresa/Junta Personal i CCOO de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, contra la valoració de llocs de treball

13-12-2017

El Comitè Empresa/Junta Personal i CCOO de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han expressat la seva posició contrària al document de valoració de llocs de treball que ofereix l’ajuntament a la plantilla. 

Enfront la voluntat de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí d’aprovar la valoració de llocs de treball, no acordada, els treballadors i treballadores demanen la no aprovació per ple del document, avui dijous 14 de desembre, a les 20.00 hores, i el retorn a la mesa de negociació. Per això han estat recollint signatures de tots els empleats públics, arribant a recollir 116 signatures dels 154 empleats/des municipals de l'actual plantilla.

A les 13:00 hores l'Ajuntament va convocar una reunió informativa amb els empleats/des públics per explicar-los el seu posicionament respecte a la valoració de llocs de treball, on els treballadors / es van expressar el seu malestar per la no negociació de l'Administració amb les organitzacions sindicals per arribar a un acord.


PUBLICACIÓ DE LA MODIFICACIÓ DE L'ACORD COMU DE CONDICIONS PER ALS EMPLEATS PÚBLICS DELS ENS LOCALS DE CATALUNYA DE MENYS DE 20.000 HABITANTS

19-11-2017

RESOLUCIÓ TSF/2538/2017, de 18 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de la modificació de l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (codi de conveni número 79100015072015). DEPARTAMENT DE TREBALL DOGC núm. 7490 , de 08-11-2017.

La Resolució dona compta de l’acord de 8 de novembre de 2016 de la Comissió Negociadora de l'Acord comú de condicions pels empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants de modificar diversos articles del seu articulat. Concretament, s’han modificat: els articles 24.1, lletra a) paràgraf primer i segon (permisos retribuïts); s'afegeix un nou paràgraf (el cinquè) a la lletra a) de l'article 24.1 (permisos retribuïts); es modifica el paràgraf segon de l'article 21 (dies de vacances lligats a l’antigüitat); es modifica l'article 51.2 (accés a la funció pública de persones amb discapacitat); i, finalment, es modifica l'article 67.1 (pla d’igualtat).

FS 2017_05 CALENDARI LABORAL 2018

17-11-2017

Fitxa sindical 05_2017 Calendari Laboral 2018.

El personal de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, reclama del seu Alcalde, una actitud dialogant i respectuosa amb els seus drets.

15-11-2017

Els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui han decidit, en assemblea, iniciar una campanya de mobilitzacions en reivindicació del dret a la negociació col.lectiva i contra la postura inmovilista de l’Alcalde de la població que contínuament bloqueja qualsevol possibilitat d’acord.

El proper divendres 24 de novembre, a les 12:00h, han convocat una concentració de protesta coincidint amb la celebració del Ple municipal. La reivindicació té el suport del sindicat CCOO, qui ha reclamat en reiterades ocasions a l’Alcaldia poder seure i dialogar sobre el conflicte intern, obtenint la negació com a resposta.

Oferta pública d'ocupació 2017 per a cobrir 1.973 places a l'Ajuntament de Barcelona

15-11-2017

Els sindicats de la Mesa General a l’Ajuntament de Barcelona (CCOO UGT i SAPOL) han acordat el major nombre de places possible (1.973) d’oferta pública d’ocupació per a l’any 2017, d’acord amb els pressupostos generals de l’Estat. 
Aquest acord ha arribat després d’una dura negociació impulsada per CCOO amb la finalitat de reduir l’interinatge a l’Ajuntament, i gràcies a l’acord signat pel sindicat per l’estabilitat en l’ocupació, així com a l’augment de places d’oferta pública dels pressupostos generals de l’Estat per a aquest any.

CCOO acorda la relació de llocs de treball a l'Ajuntament de Banyoles amb un augment d'un 6%.

31/10/2017


Ahir es va signar per CCOO l'acord de relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Banyoles, en què s'ha aconseguit: • Ordenar i classificar els llocs de treball de l'organigrama de l'Ajuntament.
 • Consolidar el complement de productivitat en el complement específic.
 • Augmentar el capítol I aproximadament un 6%.
 • Augmentar o es queda igual el 96% de la plantilla.
 • Implementar un 25% cada any del cost total de la valoració.
Des de CCOO es valora de forma molt positiva el resultat final de la valoració de llocs de treball dut a terme per tots / es els delegats / des de l'Ajuntament de Banyoles, per la seva implicació i compromís en aquest procés tan important per al conjunt de la plantilla.
Com es va poder constatar ahir, a la mateixa assemblea de treballadors/es que es va realitzar per explicar tots els acords adoptats.

Fitxa sindical salut laboral núm. 2

17-10-2017

Segona fitxa sindical de l'àmbit de salut laboral referent als protocols d'assetjament laboral i conflictes laborals.

En aquesta fitxa hem pretès abordar una problemàtica actual que es dona en els centres de treball, recollint les diverses experiències sindicals en les quals hem participat activament. 

Això ens ha de servir per encarar en la mesura del possible aquest tema per tal de resoldre aquesta problemàtica dins del marc del propi centre de treball.

Vol ser una eina sindical dinàmica i en contínua revisió.

NOVES ADHESIONS A l'ACORD MARC

13-10-2017

Darreres adhesions a l'Acord Marc de condicions para los empleats/des Públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 Habitants. L'Ajuntament de Baix Pallars de la província de Lleida que va aprovar l'adhesió l'1 de juny del 2017 i la seva publicació en el Butlletí de la província de Lleida és del 20 de juny.
L'Ajuntament de Prats de Lluçanès de la província de Barcelona que el va aprovar el 18 d'octubre de 2016 i la seva publicació és l'11 de juliol del 2017 en el Butlletí de la província de Barcelona.


Cessió il.legal de treballadors i treballadores a l'Ajuntament de Barcelona: resolució favorable a CCOO

18-09-2017

El passat 16 de març de 2016, CCOO va interposar una denúncia a la Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors, al Departament de Recepció i Missatgeria de la Plaça Sant Miquel. El 7 de juliol d'enguany la Inspecció de Treball ens va donar la raó.

CCOO i UGT a l'Ajuntament de Sentmenat lamenten la manca de voluntat negociadora de la corporació

08-09-2017

Nou mesos després del canvi de govern a Sentmenat, les seccions sindicals de CCOO i la UGT han dit prou. Les expectatives creades no s’han complert i denuncien una “nul·la” voluntat de negociació així com "manca de sensibilitat" cap a les seves demandes laborals. “Volem negociar, i volem simplement que es constitueixi legalment la Mesa General de Negociació tal com es va comprometre l’equip de govern el passat 19 de maig de 2017 a través d’un comunicat adreçat a tota la plantilla”.


RD-10-2015
https://docs.google.com/a/ccoo.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=Y2Nvby5jYXR8ZnNjX3NlY3Rvcl9sb2NhbHxneDo3OWViZWRjMzU4YTMxMGFm

VIDEO REFORMA LOCAL

  
Des del sector de l'Administració Local de CCOO a Catalunya, hem fet un video explicatiu de la reforma per difondre els continguts i les seves conseqüencies.  Es una eina per difondre als empleats/des públics, i la ciutadania.


30/09/2014 11.850 VISUALITZACIONS

Programa CCOO Canal 33: REFORMA LOCALEl programa sindical de CCOO en el canal 33 ha tractat el tema de la reforma loca, explicant el que significa i les conseqüències que pot portar per al conjunt de la ciutadania i els empleats i empleades públics.

https://sites.google.com/a/ccoo.cat/fsc_sector_local/home/documents/convenis

Fitxa sindical núm. 1/2018 Llei de procediment administratiu comú

13-02-2018

L’actuació administrativa de les Entitats locals, com a Administracions Públiques sotmeses al Dret Administratiu, pot ser objecte d’impugnació a través d’una doble via: una primera de caràcter administratiu, y una segona, de caràcter judicial, davant els Jutjats i Tribunals de la jurisdicció Contenciosa - administrativa. Podria definir-se el recurs administratiu com aquell acte pel qual el subjecte legitimat sol•licita de l’Administració la modificació, revocació o revisió de l’acte administratiu que considera lesiu als seus interessos. 
Per donar eines al respecte aquí teniu la fitxa sindical núm. 1/2018 sobre la Llei de procediment administratiu comú.

FITXA SALUT LABORAL NÚM 3 Canvi de contingencies i mutues

05-02-2018

Una de les problemàtiques més persistents en els centres de treball que com a sindicat ens enfrontem, és tot allò que inclou els accidents de treball. 
En aquesta fitxa no tractarem les malalties professionals, malgrat que diverses qüestions o processos que l'envolten son exactament iguals que els accidents de treball. 
Fent una mena d'itinerari d'esdeveniments, on el punt de partida és el moment en que succeeix l'accident de treball i la seva finalització el possible recurs judicial davant una sentència que no reconeix l'accident com a laboral.
És un intent de contemplar i analitzar tots aquells incidents que ens podem trobar per tal d'assessorar i actuar correctament.

FS 2017_05 CALENDARI LABORAL 2018

17-11-2017

Fitxa sindical 05_2017 Calendari Laboral 2018.


Fitxa sindical salut laboral núm. 2

17-10-2017

Segona fitxa sindical de l'àmbit de salut laboral referent als protocols d'assetjament laboral i conflictes laborals.

En aquesta fitxa hem pretès abordar una problemàtica actual que es dona en els centres de treball, recollint les diverses experiències sindicals en les quals hem participat activament. 

Això ens ha de servir per encarar en la mesura del possible aquest tema per tal de resoldre aquesta problemàtica dins del marc del propi centre de treball.

Vol ser una eina sindical dinàmica i en contínua revisió.

Fitxa Sindical de Salut Laboral: Vigilància de la Salut.


23-06-2017

Fitxa Sindical de Salut Laboral: Vigilància de la Salut.

Fitxa sindical 04-2017 sobre pressupostos generals de l'Estat per a l'exercici 2017

21-06-2017

Fitxa sindical 04-2017 sobre pressupostos generals de l'Estat per a l'exercici 2017, amb les modificacions realitzades en el tràmit parlamentari del Congrés dels Diputats i publicat al Butlletí Oficial de les Corts Generals, pendent dels següents tràmits del Senat i aprovació i publicació al BOE.

Fitxa sindical nº 2 del 2017 sobre les limitacions de les places de funcionaris interins en les ofertes públiques d'ocupació.

13/03/2017

Fitxa sindical nº 2 del 2017 sobre les limitacions de les places de funcionaris interins en les ofertes públiques d'ocupació.


>>> NOTICIES ANTERIORS D'ACTUALITAT

S''estan mostrant les entrades 1 - 22 de 479. Mostra'n més »